Torsdagsfoto, Någonting att äta - Någonting att dricka...
Det är temat i veckan hos Torsdagsfoto, om du vill fresta smaklökarna ännu mer, kolla vidare HÄR...
Eller gör en smarrig efterrätt i helgen.
Hallonmouss, 4 potioner
Moussen:
3oo g färska hallon eller (2,5 dl hallon/frukt puré)
3 st gelatinblad
¾ dl socker
½ dl vatten
2 dl grädde
Fruktsaftspegeln:
2 st gelatinblad
0,5 dl outspädd hallon/frukt/saft
1 dl vatten
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och passera/pressa hallonen genom en finmaskig sil. Koka socker och vatten till en genomskinlig lag. Låt gelatinbladen till moussen smälta i sockerlagen och låt det svalna.
Vispa grädden och blanda den med hallonpuré och sockerlag
Häll upp i fyra glas och låt det stelna ca 1 timme.
Till fruktsaftspegeln: Värm fruktsaft och vatten, lägg i gelatinbladen och låt svalna helt. Häll det sedan över den kalla moussen och ställ kallt ytterligare någon timma…
Dekorera med: Citronmelissblad – Färska hallon – Pistagenötter – Hallonsylt – Spritsad grädde – Konserverade mandarin eller persiko-klyftor – Annan frukt eller någonting annat som Du tycker passar…
Hej!
Det ser smaskigt och färggrannt ut.
Må gott, önskar Irene