Länge sedan sist...

Jo, det är mycket nu, inte bara med jobbet utan också med trädgården och en del semesterförberedelser... Typ sporta och gå i bergen. En del småsaker har jag dock fotat, tex mina tomater.
Bilderna nedan kan man klicka på så blir de lite större...
 
       
 
Första bilden är vildtomater, de växer buskigt och periodvis har man mer tomater än vad man behöver.
Den andra bilden är en gul tomat som heter "Banana leg", mognar lite sent men smakar ganska gott och har stora, avlanga och gula frukter.
Sen är det de små mexicanska minigurkorna, de är nu ca 3 cm och smakar supergott om man halverar dom, river över lite havssalt och äter tillsammans med en kall öl en varm dag.
Bayernkiwisarna växer bra men är ännu inte riktigt mogna så kanske om någon vecka kan man börja plocka...
 
 
 
 
 

Visst är det rätt gulligt...

      
 
(Klickbara bilder) 
I ett litet hålrum i en stolpe vid en starkt trafikerad järnvägsövergång häckar varje år ett blåmespar (vet naturligtvis inte om det är samma par men stolphålet är i alla fall varje år bebott med två kullar).
Dom låter sig inte störas vare sig av den täta trafiken på vägen eller att tågen dundrar förbi eller att bommarna går upp och ner med jämna mellanrum. I alla fall så är det kattfritt så på den punkten så är det ju ett säkert boställe även om det är lite "storstadsskränigt"...
 

Underbara Rosor...

 Jag älskar rosor, de blommar nästan hela sommaren, har Inga konstiga sjukdomar förutom rost eller bladlöss vilka är lätta att upptäcka och behandla.
Det Finns massor med Sorter att välja mellan, en del doftar gott andra har färger som man inte tror är möjliga, varje ros är en "personlighet".
Här är ett litet urval av mina favvosar...
 
1. Abraham Darby, en engelsk doftros fran David Austin. 2. Lady Like. en väldigt vacker och starkt doftande ädelros fran Tantau. 3. Parole, en doftande ädelros fran Kordes, krafigt pinkrosa och jättestora blommor. 4. Summer Song, en underbart romantiskt väldoftande ros fran David Austin, fint mörkgröna blad. 5. Chippendale, fran Tantau, rätt stora och hallbara blommor som doftar underbart...
Dessa Sorter trivs bra hos mig även om skötseln inte är av den flitigaste sorten. gödsel och vatten far dom och gamla blommor blir bortklippta men annars klarar de sig själva...