"Hantverk", är temat på Torsdagsfoto...

Min pappa tillverkar sen över trettio år tillbaka riktigt bra bruksknivar av aspmausur, tenn och norska Bruslettoblad. De är supervassa, går att slipa många gånger och ligger bra i handen, en har jag flitigt använt mer än tjugo år nu och den är fortfarande jättefin och framförallt vass. Lädret blir med åren både starkare och "mjukare" och det får en härligt fin färg...





Vill du kolla in andra jättefina hantverk bör du klicka in på Torsdagsfoto...

Kommentarer:

1 annelie:

fick mig en funderare över vad man använder mest dagligen då du skrev att du använt din kniv flitigt i 20 år... hade jag ägt en sådan kniv vet jag ej vart jag hade kunnat bruka den.... peta tånaglarna med kanske :-) fin kniv iallafall och en bra bild till temat :-))

2 Lisa, jag själv alltsa...:

Med flitigt menade jag naturligtvis inte dagligen... utan varje gang vi är pa tex utflykt, snickra korvpinnar, kaffepannsskaft, skära korv, renkött med mera... Är ocksa andvänbar vid fiske, när man gör upp eld, snickrar sma saker hemma i källaren, torrkött, öppna burkar plus att den används ofta i trädgarden med...

3 Cecilia Artista:

Så fina knivar han gör din pappa! Måste vara en skön känsla att ha och använda en kniv som han gjort och som dessutom fungerar så bra!

4 Erik "Semlan":

Med en bra kniv kommer man långt! Den din pappa gjort ser riktigt fin ut. Själv har jag bara en Morakniv, funktionell, bra till mycket och eftersom jag gillar att tälja är en bra kniv a och o. Tack för din kommentar. Min sambo blir glad!

5 Maria:

Ett gediget hantverk din pappa gjort!

Jättefin kniv!

Ha en fortsatt bra dag!

6 Kjell E:

Det var hantverk det.

Knivar som håller i mer än 20 år, läder som blir mjukare.



Knivfabriken kan slänga sig i väggen.

7 Maria:

Vilka fina knivar och ett gediget hantverk:)

Ha en fortsatt bra dag!

8 skogsfrun på dal:

Det måste vara roligt att tillverka en sådan fin kniv och framförallt att använda den, bruksföremål VILL att man gör det;-)

9 Bildgatan-Avsändare Margareta:

En duktig far har du och kniven är mycket vacker. Jag har några själv, inte av din far men av duktiga knivslöjdare. Vad glad jag blir när du skriver att du använder den, många sådana där knivar ligger bara som prydnad bara för att de är så fina när de är gjorda för att användas.

10 Camilla:

Vilken vacker kniv !

Tänk att ha en pappa som kan göra så fina knivar.

11 ormbunke:

Så fint arbetade knivhylsor.Anita

12 ormbunke:

Så fint arbetade knivhylsor.Anita

Kommentera här: